Zinkwerk Dakafvoer Loodwerk

Zink en lood zijn zeer betrouwbare bouwmaterialen en zien er ook nog fantastisch uit. Wist u trouwens dat zink heel veelzijdig is? Het kan worden gebruikt bij dakbedekking, dakgoten, deklijsten, regenpijpen en dakkapellen.

Voor al het zink-, lood- en afvoerwerk kunt u bij ons terecht. Om wateroverlast te voorkomen is het zeer belangrijk dat het dak regenwater goed afvoert. Op basis van de hoeveelheid water die een dak opvangt, worden de afmetingen van de dakgoten bepaald. Deze kunnen worden gemaakt van diverse materialen, zoals zink en PVC. Zink is al jarenlang hét materiaal om regenpijpen en goten van te maken, maar het wordt ook veel gebruikt om staal te verzinken en deklijsten van te maken. Het is een betrouwbaar materiaal dat heel goed toepasbaar is en oneindig kan worden gerecycled. Daarnaast geven zinken afvoeren een huis een klassieke uitstraling.

Ook PVC wordt tegenwoordig veel gebruikt voor het maken van dakafvoeren. Het is net zo goed en duurzaam als zink, maar geeft het huis een heel andere uitstraling.

Een ander materiaal dat prima toepasbaar is bij daken, is lood. Veel loden pijpen worden tegenwoordig vervangen door kunststof (PVC), zink of verzinkt staal. Toch wordt er nog vaak gekozen voor het klassieke loodwerk, vooral bij oude huizen. Lood is namelijk zeer buigzaam, makkelijk te bewerken, recyclebaar en zeer goed bestand tegen temperatuurwisselingen. Het wordt dan ook veelal gebruikt bij schoorstenen en gevels, maar is ook toepasbaar als dakbedekking, veelal voor oudere huizen.

Meer informatie over: zinkwerk, dakafvoer en loodwerk

Bel 077 720 1722 of vul het formulier in.

2021 01 15 Jordi Burhenne 1

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer